MALATYA / YEŞİLYURT - Sütlüce Yeni Mahalle İlkokulu

Sütlüce Yeni Mahalle İlkokulu

Sütlüce Mahallesi Sütlüce Sok. No101 Yeşilyurt/MALATYA
ÜLKESİNİ SEVEN MİLLETİNE YARARLI BİREYLER YETİŞTİRMEK.
Misyon
UYGUN EĞİTİM ORTAMINDA ÇAĞDAŞLARINA DENK BİR EĞİTİM-ÖĞRETİM UYGULAMASI OLUŞTURMAK.
Başarılar
KURUMUN TARİHÇESİ Okulumuz 1986 yılında bir derslik, bir lojman ve müdür odası olarak kargir bina olarak faaliyete geçmiştir. Daha sonra bir derslik daha ilave edilerek faaliyetini sürdürmüştür. Okulumuz hayırsever bir kişi tarafından 3000 m2lik arsası bağışlanarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılmıştır. Tapusu köy tüzel kişiliği adına kayıtlıdır. Köyün kuruş tarihi 1945tir. Okulun bulunduğu mezranın kuruluş tarihi ise 1960 yılında Adıyaman-Çelikhan, Kahta, Sincik, Hekimhan, Kocaözü ve Kurşunlu belde ve ilçelerinden gelerek yerleşmişlerdir. Öğrenci sayısı artması nedeniyle lojmanın sınıfa dönüştürülerek normal öğretim yapılmaktadır. Öğretmen kadrosu olarak 3 sınıf öğretmeni 1 anasınıfı öğretmeni olmak üzere 4 öğretmen kadrosu mevcuttur.
08.20-11.30 12.30-14.00
BELEDİYE OTOBÜSÜ-MİNİNİBÜS.
SERVİS BULUNMAMAKTADIR.
MALATYA-SİVAS KARAYOLU ÜZERİNDE DİLEK YOL AYRIMINDAN SONRAKİ İLK YERLEŞİM YERİ.
İL MERKEZİNE YAKLAŞIK 20 KM.